Externe competitie 2014-2015


Op dinsdag 4 november 2014 speelde Pomar 1 de tweede externe wedstrijd, thuis tegen DD 4. De gasten konden gemiddeld 100 ELO-punten meer op het bord brengen en dat betaalde zich uiteindelijk uit: ons vlaggeschip ging met 5-3 ten onder en staat na twee nederlagen onderaan in de 1e klasse A. Geen paniek: nog vijf wedstrijden te gaan... Een aardig verslag van deze wedstrijd vindt u op de website van DD


Dinsdag 16 december 2014 speelde Pomar 1 de vierde externe wedstrijd van het seizoen, thuis tegen RSC/Belgisch Park 2. Dit 'degradatieduel' (Pomar 1 stond na drie wedstrijden puntloos onderaan terwijl RSC/BP 2 één matchpunt had vergaard) werd een ware thriller waarin we na een 3½ - 1½ achterstand hier en daar wat geluk hadden en de resterende drie partijen, en daarmee de match, uiteindelijk nog wisten te winnen. Han Terpstra had de taak/eer om als laatste speler bij een 3½ - 3½ stand beide matchpunten binnen te brengen en hij deed dat voortreffelijk. Met zwart speelde hij een fraaie partij, hield in de eindfase met een stuk meer het hoofd koel en wikkelde af naar een totaal gewonnen stand. Je kunt dan wel gewonnen staan, je moet het nog wel even laten zien op het bord! Twee uiterst belangrijke matchpunten voor ons vlaggeschip dus en met de thuiswedstrijd tegen BF/Wassenaar 1 in het verschiet (10 februari) hebben we alles weer in eigen hand.


Het tweede team won op maandag 12 januari 2015 de uitwedstrijd tegen RSC/Belgisch Park 3 met de overtuigende cijfers 5½ - 2½: mooi gedaan mannen! Het betekent een stevige vierde plaats en slechts één matchpunt achter de nummers 1 en 2 (Botwinnik 4 en Promotie 6) die beide nog bestreden moeten worden. Alles in eigen hand dus!


Het tweede team behaalde op dinsdag 3 februari 2015 een prachtige 5½-2½ overwinning op koploper Botwinnik 4. Daarmee werd de tweede plaats gepakt achter de nieuwe koploper Promotie 6. En u raadt het al: de volgende wedstrijd op 10 maart is tegen ditzelfde Promotie 6. Winst garandeert vrijwel het kampioenschap in de 3e klasse A!


Pomar 1 speelde op dinsdag 10 februari 2015 een belangrijke externe wedstrijd, thuis tegen BF/Wassenaar 1. Bij het ingaan van deze wedstrijd hadden wij twee matchpunten, de gasten één. Een overwinning zou dus vrijwel zeker behoud in de 1e klasse betekenen aangezien er maar één team degradeert. Ook een gelijkspel zou in dat opzicht goede perspectieven bieden. Maar helaas lukte dit niet. Na een spannende strijd ging ons eerste team met 4½ - 3½ ten onder en namen de gasten de twee matchpunten mee naar Wassenaar. Nog twee wedstrijden te gaan, het wordt nog spannend! Voor de volledigheid: Chris en HanN wonnen, Perry, HanT en Frits speelden remise terwijl Kees, Felix en HansM verloren.


Op dinsdag 10 maart speelde Pomar 2 de belangrijke externe uitwedstrijd tegen koploper Promotie 6. Pomar 2 stond bij het ingaan van deze wedstrijd één matchpunt achter op Promotie 6 dus bij winst was ons tweede team (met nog één duel te gaan) vrijwel kampioen. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. De mannen uit Zoetermeer waren iets te sterk en toonden aan dat ze waarschijnlijk terecht bovenaan stonden: het werd 5-3 waarmee de kampioensaspiraties van ons tweede voorlopig weer even een seizoen in de bekende ijskast kunnen worden gezet.