Pomartoernooi 2014

Op zondag 21 december 2014 organiseerde Pomar voor de 49e keer haar traditionele Pomartoernooi. We speelden in onze nieuwe locatie aan de Bosgang 2 in Rijswijk, in het gebouw van de Gordon Scoutinggroep dat door diverse mensen al liefkozend (hoop ik) het kabouterhuisje wordt genoemd. Het is inderdaad even iets anders dan Sporthal De Schilp waar we de 11 jaar daarvoor onze schaakkunsten vertoonden. In het begin was het zeker even wennen maar ik kan zeggen dat wij (de Pomarianen) er na vier maanden wel aan gewend zijn en het steeds beter naar ons zin hebben daar. Ook diverse spelers van andere clubs hebben zich inmiddels positief over onze locatie uitgelaten.


Op deze zondag 21 december wisten bijna 50 schakers de weg naar het nieuwe onderkomen van Pomar te vinden, al moesten sommigen daar wel enige moeite voor doen. Maar goed, na een kort openingswoord door wedstrijdleider / indeler Han Nicolaas konden 48 schakers zich iets over half 11 aan de borden zetten voor de eerste van zeven ronden rapid.
Deze editie werd een prooi voor Frans Pieter van den Bos die de perfecte score van Lothar van der Sluijs van vorig jaar (7 uit 7) weliswaar niet wist te evenaren maar met 6 uit 7 niettemin een fraaie prestatie leverde. De rest van het deelnemersveld, dat dit keer bestond uit Norbert Harmanus en Hans Segers, liet hij een vol punt achter zich.
De volledige eindstand met alle uitslagen per ronde kunt u hier vinden.


Rond een uur of vijf (we lagen keurig op schema) werden de diverse prijzen uitgereikt waarbij iets meer dan de helft van de aanwezigen met een fles wijn (rood of wit), een bierpakket, een doos bonbons of een banketstaaf naar huis ging. Het toernooi, en alles daaromheen, verliep uitermate gemoedelijk. Toernooitechnisch heb ik geen wanklank gehoord (gelukkig maar) en de catering, essentieel voor schakers, werd uitstekend verzorgd door de familie van der Meer en Loek Beekman zodat iedereen voor, tijdens en na het schaken de inwendige mens kon versterken. Hoewel het absoluut geen winters weer was (het was een graad of 12 en het leek meer herfst dan winter) lieten de aanwezigen zich de erwtensoep met worst in de pauze goed smaken.

Al met al een geslaagd toernooi waarbij ik op deze plaats iedereen wil bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om dit toernooi weer tot een succes te maken.
Tot ziens bij de 50e editie in 2015!