Hieronder vindt u een impressie van Loek Beekman, Pomarlid en deelnemer aan het Pomartoernooi.


Zaterdag 4 december 2010. 's Morgens om kwart voor 9 kwamen wij aan bij De Schilp voor het Pomartoernooi.
Een groot aantal clubleden was al druk bezig om het toernooi voor te bereiden. De één rangschikte de tafels, de ander zette de schaakstukken op, weer een ander deelde de tafels in om de teams aan de goede tafels te laten spelen, de organisatie was de computer aan het installeren. Kortom: een geweldige drukte alvorens het toernooi kon beginnen, en het te laten slagen tot eenieders tevredenheid.

Al snel kwamen diverse problemen om de hoek kijken. Door de enorme sneeuwval waren er helaas zeven afmeldingen, wat voor de organistie een heel probleem gaf om de nieuwe viertallen samen te stellen. Maar ook dit was geen probleem en iedereen kreeg zijn plekje.
Een zestal leden waren maar liefst 240 broodjes en krentenbollen aan het snijden, beleggen en inpakken zodat in de lunchpauze de inwendige mens ook aan zijn trekken kwam.
Uit ervaring weet ik wat er allemaal komt kijken voordat het schaken kan beginnen, en dit ook nog eens in goede banen te leiden.

Nadat de wedstrijdleider de deelnemers had verwelkomd en zeer kordaat de regels vaststelde, kon het Pomartoernooi beginnen. Ons team Pomar 2, behaalde een tweede plaats en viel hiermede in de prijzen.
Nadat de prijzen waren uitgereikt en de wedstrijdleider de deelnemers had bedankt, kwamen er verschillende schakers mij bedanken voor het zeer prettige, gezellige en ongedwongen toernooi en het plezier dat zij aan deze schaakdag hebben gehad: dat kwam natuurlijk door mijn stropdas! Ik heb diegenen dan ook doorverwezen naar de heren van de organisatie, Han Nicolaas en Karel Stolte.

Ik ben ervan overtuigd dat ik namens de overige leden van het Pomar2-team spreek, te weten Hans Mudde, Harry Hijman en Wil Kauffman, als ik de heren Han Nicolaas en Karel Stolte bedank voor dit bijzonder gezellige, geslaagde en goed geregelde en verzorgde schaaktoernooi.

Met vriendelijke schaakgroeten,

Loek Beekman