Nadat vorig jaar de Gouden editie werd gespeeld organiseert Schaakvereniging Pomar op zaterdag 16 december 2017 voor de 51e keer haar traditionele Pomartoernooi. Dit jaar wordt er een individueel toernooi gespeeld over zeven ronden volgens het Zwitserse systeem.

Er wordt in principe in twee groepen gespeeld: groep A voor spelers met een ELO-rating van 1650 en hoger en groep B voor spelers met een ELO-rating van 1750 en lager. Spelers met een rating tussen de 1650 en 1750 mogen zelf aangeven in welke groep ze willen spelen. Kampioen is de winnaar van groep A. Indien er minder dan 60 deelnemers zijn zal er in één groep gespeeld worden.

Speelzaal
Het toernooi wordt gespeeld in het clublokaal van Pomar aan de Bosgang 2 te Rijswijk. De speellocatie bevindt zich bij de ingang van het Wilhelminapark, vrijwel op de hoek van de Tubasingel en de Klaroenstraat. Per openbaar vervoer is de locatie te bereiken met bus 23 (halte Klaroenstraat), vandaar is het ongeveer 5 minuten lopen. Vanaf station Rijswijk is het ongeveer 10 minuten lopen naar de speellocatie. Er is (beperkte) gratis parkeergelegenheid.

Speeltempo
Het speeltempo bedraagt 15 minuten plus 5 seconden per zet (per persoon per partij). Er wordt gespeeld volgens de FIDE-regels voor rapidschaaktoernooien, noteren is niet nodig.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per persoon (inclusief lunchpakket) en dient te worden betaald bij aankomst in de zaal.

Prijzen
In beide groepen zijn er diverse prijzen te winnen, het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tevens zijn er ratingprijzen in beide groepen. Alle prijzen zijn in natura.

09.30 uur: zaal open en aanmelding
10.15 uur: opening van het toernooi
± 17.00 uur: prijsuitreiking

Aanmelding
Inschrijving voor het toernooi bij Han Nicolaas (bij voorkeur via e-mail: h.nicolaas@ziggo.nl of anders telefonisch: 06-41188743) onder vermelding van:
- naam en vereniging (of huisschaker);
- rating;
- de groep van voorkeur (voor spelers met een rating tussen 1650 en 1750).

Aanmelding voor het toernooi dient uiterlijk vrijdag 15 december bij de organisatie binnen te zijn.